ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Δ. Δεληολάνης από τη ΝΕΤ): Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, πείτε μας δύο λόγια για τις συναντήσεις σας σήμερα στη Ρώμη;
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές. Υπογραμμίσαμε τη στενή σχέση Ιταλίας-Ελλάδος σε όλους τους τομείς: τον οικονομικό, τον εμπορικό, τον πολιτιστικό.
Να λάβετε υπόψη σας ότι η Ιταλία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος, αλλά και σε επίπεδο πολιτιστικών ανταλλαγών είναι θεαματική η ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, ικανοποιητική για όλους μας. Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε και την έναρξη εργασιών της Αρχαιολογικής Ελληνικής Εταιρίας στην Ιταλία.
Νομίζω, ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία σε υψηλότατο επίπεδο να υπογραμμίσουμε τη θέληση μας αυτές οι φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις να συνεχίσουν την ανοδικής πορεία τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε της Ιταλικής Γερουσίας, μιλήσατε για την Ευρώπη;
Μ. PERA: Μιλήσαμε ιδιαίτερα για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Υπογραμμίσαμε από τη μία πλευρά την κοινή ανησυχία μας για τη σημερινή κατάσταση, τις δυσκολίες τις οποίες τώρα αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από την άλλη τονίσαμε τη θέλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά συνειδητοποιώντας απολύτως ότι μία Ευρώπη ισχυρή, μία Ευρώπη οριοθετημένη, μία Ευρώπη ισχυρή, μία Ευρώπη που γνωρίζει την ιστορία της θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διάφορες εστίες κρίσεων που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.
Και με ευκαιρία αυτής της συνάντησης μας, επαναβεβαιώσαμε τα αισθήματα μεγάλης φιλίας και μεγάλης συμπάθειας, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και μεταξύ των δύο λαών μας.-



