ΒΙΝΤΕΟ

Ψηφιακή ξενάγηση στην Προεδρική Φρουρά

Πώς φτιάχνονται οι ευζωνικές στολές; Πού συναντάμε τους Εύζωνες; Πώς ετοιμάζονται οι Εύζωνες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους; Το βίντεο διατίθεται και στη νοηματική γλώσσα.

Δραστηριότητες Κυριακής

Κάθε Κυριακή, στις 8:00 π.μ., άγημα Ευζώνων πραγματοποιεί την έπαρση της Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στις 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η επίσημη τελετή αλλαγής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία πολλών θεατών. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την υποστολή της Σημαίας στην Ακρόπολη.

Συμμετοχή Τμήματος της Προεδρικής Φρουράς στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στη Στουτγάρδη

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με τη συνοδεία Αξιωματικού του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ταξίδεψε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας,  κατόπιν προσκλήσεως της Ομογένειας Γερμανίας. Οι Εύζωνες επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, παρέστησαν σε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και πρωτοστάτησαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Στουτγάρδης, παρουσία πλήθους ομογενών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρουσίαση για την ιστορία και την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς, σε αίθουσα του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Η Προεδρική Φρουρά στην Αδελαΐδα

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2022, τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ταξίδεψε στην Αδελαΐδα, κατόπιν προσκλήσεως του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (Hellenic Studies Adelaide). Οι Εύζωνες πρωτοστάτησαν σε πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μεταξύ των οποίων και στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων για την ελευθερία, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Αδελαΐδας. Επιπλέον, η Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε ελληνικά σχολεία και γηροκομείο, όπου εκπρόσωποί της μίλησαν στους ομογενείς για την ιστορία και τον υψηλό εθνικό συμβολισμό της.

Η Προεδρική Φρουρά στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με τη συνοδεία Αξιωματικού του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ κατόπιν προσκλήσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντέλαγουερ. Οι Εύζωνες πρωτοστάτησαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις των ομογενειακών συλλόγων.

Στην Προεδρική Φρουρά για την τελετή εορτασμού του Άη Γιώργη του Φουστανελά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή εορτασμού του Άη Γιώργη του Φουστανελά, προστάτη της Προεδρικής Φρουράς. Η κυρία Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά, παρακολούθησε σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τιμών την επίσημη παρουσίαση της Ευζωνικής Στολής αρχών του 1900, που δωρήθηκε από ιδιώτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.