Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια κατά την επίσκεψή του στην έκθεση ζωγραφικής και αρχείων στη Φλώρινα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα την Έκθεση για τα Ελευθέρια της πόλης της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, η οποία περιελάμβανε έργα ζωγραφικής και αρχεία της εποχής εκείνης. Στον χαιρετισμό του ο κύριος Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Νομίζω ότι δεν απειλούμεθα από κανέναν. Πρέπει όμως, για να διατηρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να είμαστε σε εγρήγορση.

Εδώ όμως, τώρα, έχουμε μία εικαστική έξαρση. Ήταν και για μένα μια μεγάλη έκπληξη όλες αυτές οι τεχνοτροπίες, όλες αυτές οι σχολές, όλα αυτά τα χρώματα, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες. Το ευχάριστο είναι ότι θα λειτουργήσει γρήγορα και η Σχολή εδώ, στη Φλώρινα, παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών, το αξίζετε, το αξίζει η περιφέρεια εδώ, που είχε πάντοτε καλλιτεχνικές ρίζες και λογοτέχνες και καλλιτέχνες, ανθρώπους της τέχνης και του λόγου.

Γυρίζω στην Αθήνα ψυχικά ενδυναμωμένος ότι η περιφέρεια, η επαρχία, από την οποία προέρχομαι και εγώ, ζει και δημιουργεί. Γιατί το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω και εδώ ότι χωρίς δυνατή περιφέρεια, χωρίς τους ανθρώπους της περιφέρειας, τους ανθρώπους του μόχθου της περιφέρειας, η Ελλάδα θα ήταν πολύ φτωχή.

Και να είστε βέβαιοι ότι είμαι κοντά σας. Είμαι κοντά σας συναισθηματικά. Γιατί όπως σας είπα και εγώ από την περιφέρεια προέρχομαι, αλλά και γιατί θεωρώ την προσπάθεια που κάνετε σαν μια σπουδαία πατριωτική προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους.»

Εξερχόμενος της αίθουσας της εκθέσεως και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα των Τσάμηδων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Ό,τι ήταν να πω για το θέμα το έχω πει.»

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την εκδημία του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κοινωνιολόγους, ακαδημαϊκούς και διανοητές της εποχής μας. Με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια, φώτισε μέσα από το έργο

Αντιφώνηση στο γεύμα που παρέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε

Δήλωση για την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στη δοξολογία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας