Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder και αντιπροσωπεία της κοινοβουλετικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Βαυαρίας

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Dr. Markus Söder, τον Αντιπρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου Karl Freller, καθώς και τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Thomas Kreuzer.

Οι συνομιλίες είχαν ως επίκεντρο τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και ειδικότερα τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βαυαρίας στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, δεδομένων και των ιστορικών σχέσεων της χώρας μας με την περιοχή της Βαυαρίας.

Αναφορά έγινε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις αλυσιδωτές συνέπειες, όπως η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική απειλή και το κύμα ακρίβειας.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σύνθετες αυτές προκλήσεις και οι ευρωπαϊκοί λαοί να βγουν ενωμένοι.

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print