Χαιρετισμός στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χαιρετισμό στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Ενώνω σήμερα τη φωνή μου με εκείνη των μελών της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θέλοντας να συμβάλλω και εγώ στη στήριξη των πασχόντων και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για μια πάθηση η οποία, παρότι αφορά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εξακολουθεί να περιβάλλεται από άγνοια.

Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζεται. Η συνεργασία πάσχοντος και θεράποντος ιατρού, η εξέλιξη της ιατρικής, η επίγνωση ότι η εμφάνισή της δεν σταματά τη ζωή, συντελούν στην ορθή διαχείριση. Μιας νόσου που με την έγκαιρη διάγνωση, φροντίδα και μέριμνα εκ μέρους της Πολιτείας ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ασθενών και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η αξιοπρεπής και δημιουργική καθημερινότητα των πασχόντων είναι ένας αγώνας διαρκής. Και οι προσπάθειες της Εταιρίας ώστε τα άτομα που πάσχουν να μην αισθάνονται απομονωμένα, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική ζωή, είναι σημαντικές και μας αφορούν όλους. Εύχομαι κάθε δύναμη στο έργο σας».

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print