Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων Grecia Salentina της Απουλίας στη Νότιο Ιταλία Roberto Casaluci

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων Grecia Salentina της Απουλίας στη Νότιο Ιταλία Roberto Casaluci, ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις των εννέα ελληνόφωνων χωριών της Ένωσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διάσωσης και διάδοσης του γλωσσικού ιδιώματος «grico», που ομιλείται, γράφεται και διδάσκεται στα σχολεία της περιοχής.

Ο κ. Casaluci προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας την προσεχή άνοιξη, με την ευκαιρία του εορτασμού της 20ης επετείου από την ίδρυση της Ένωσης.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ.Casaluci για τις προσπάθειες αναβίωσης του γλωσσικού ιδιώματος, το οποίο συνδέει τον Ιταλικό και τον Ελληνικό λαό, και αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χαιρετισμός στα εγκαίνια του «Πράσινου Περιπάτου» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας εγκαινίασε τον «Πράσινο Περίπατο» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Τασούλα:   «Kυρίες και κύριοι,