Χαιρετισμός στα εγκαίνια της έκθεσης «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022»

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022».
Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Tα μπισκότα Παπαδοπούλου δεν είναι μονάχα η γεύση που συνδέουμε οι περισσότεροι από μας με την παιδική μας ηλικία. Δεν είναι απλώς οι δικές μας μαντλέν, που όμοια με εκείνες του Προυστ ξυπνούν θερμές αναμνήσεις και νοσταλγία. Είναι ένα από τα παλαιότερα και γνωστότερα προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας ειδών διατροφής. Ποιος δεν θυμάται τα μεγάλα γυάλινα κουτιά, όταν ακόμα τα μπισκότα αυτά πωλούνταν χύμα;

Η ιστορία της βιομηχανίας Παπαδοπούλου παρακολουθεί την ιστορία του τόπου μας τον τελευταίο αιώνα, τις κορυφώσεις και τις καμπές της οικονομικής μας ανάπτυξης. Ενσωματώνει το μεράκι και τον ακάματο μόχθο τριών ή και τεσσάρων γενεών, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα μιας οικογένειας που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη το 1916, πουλώντας τα τετράγωνα μπισκότα της με τα δοντάκια, φτιαγμένα κατ’ οίκον και σφραγισμένα με μια ξύλινη σφραγίδα με το οικογενειακό όνομα, στη μεγάλη οδό του Πέραν· που γνώρισε την προσφυγιά, τον πόλεμο και την επίταξη από τους Γερμανούς κατακτητές, έπαυσε τις εργασίες της, ξαναξεκίνησε μεταπολεμικά και κέρδισε πάλι τη θέση της στην ελληνική αγορά. Βασισμένη στα χαρακτηριστικά μιας υγιούς οικογενειακής επιχείρησης, η βιομηχανία αποδεικνύει καθημερινά την αφοσίωση των ανθρώπων της στο όραμα του ιδρυτή της, Ευάγγελου, και επιβεβαιώνει τις αξίες της που διασφαλίζουν την αντοχή της στον χρόνο.

Εύχομαι η εταιρεία Παπαδοπούλου να εξακολουθήσει να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τα προϊόντα της με το ίδιο καινοτόμο ύφος, την συνεχή εγρήγορση, την ετοιμότητα με την οποία ανέκαθεν ανταποκρινόταν στις διατροφικές τάσεις και ανάγκες κάθε εποχής. Να συνεχίσει, και στον αιώνα που διανύουμε, τη γόνιμη διαδρομή της, από τις γειτονιές της Πόλης στις λεωφόρους του κόσμου».

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print