Κυρίες και Κύριοι,
Είναι μία από τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής μου. Πάντοτε προσπάθησα και αγωνίστηκα για τη φιλία της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Είμαι ευτυχής σήμερα γιατί αυτό το έργο υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία των λαών μας να ζήσουμε ειρηνικά, να συνεργαστούμε, να αποδώσουμε, να είμαστε υποδειγματικοί εταίροι, να ξεχάσουμε οποιεσδήποτε αμαρτίες του παρελθόντος και με τη δύναμη που μας δίνουν οι λαοί μας με την κοινή επιθυμία να συνυπάρξουμε και να δουλέψουμε μαζί.
Είμαι ευτυχής σήμερα – το επαναλαμβάνω – που έβαλα μια μικρή πέτρα σ’αυτό το μεγάλο οικοδόμημα της φιλίας της Ελλάδος με τη Βουλγαρία. Το μέλλον των χωρών μας και των λαών μας είναι αισιόδοξο. Χέρι-χέρι θα πορευθούμε και στο νέο δρόμο της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Εύχομαι σε όλους σας υγεία και προκοπή. Και θέλω και πιστεύω ότι η Ελληνοβουλγαρική φιλία θα αποδώσει πολύ γρήγορα καρπούς σαν κι αυτούς που ζούμε σήμερα.
Σας ευχαριστώ.-



