Δήλωση για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 77ης επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Αθήνας από την γερμανική κατοχή, μια λαμπρή και χαρμόσυνη ημέρα για τον λαό μας. Η 12η Οκτωβρίου του 1944 υπήρξε ορόσημο ελπίδας και ανάτασης, σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.
Είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά και απερίφραστης καταδίκης για τους υποστηρικτές και τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού».

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Πενήντα δύο χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κατά παραβίαση κατάφωρη του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Μεγαλόνησος συνεχίζει

Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στο περιοδικό ΒΗΜΑgazino του ΒΗΜΑΤΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και στη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη

Κωνσταντίνος Τασούλας «Η ενότητα και η παιδεία είναι η πραγματική μας δύναμη»   Ο πρώτος πολίτης της χώρας ανοίγει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και