Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 13.6.2013, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Mohamed Kamel Amr. Στη συνάντηση παρευρίσκοντο ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Χριστόδουλος Λάζαρης και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ.Tarek Adel.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζω εγκάρδια, κύριε Υπουργέ, ως Υπουργό των Εξωτερικών μιας ιστορικά φίλης χώρας, με πολλούς εγκάρδιους και φιλικούς δεσμούς των χωρών μας. Και η επίσκεψή σας αυτή υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την εγκαρδιότητα στις σχέσεις των χωρών μας. Βρισκόμαστε και οι δυο σε μια γεωγραφική θέση πολύ ευαίσθητη και επιβάλλεται να είμαστε πολύ κοντά η μία χώρα με την άλλη.
MOHAMEDKAMELAMR: Ευχαριστώ τον εξοχώτατο Πρόεδρο για τη σημερινή συνάντηση και την υποδοχή του. Θα ήθελα καταρχάς να σας μεταφέρω τις προσωπικές ευχές και χαιρετισμούς του Προέδρου κ.Μόρσι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ χαίρομαι, τον οποίο βέβαια περιμένω στην Ελλάδα.
MOHAMEDKAMELAMR: Είχαμε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την επίσκεψή σας στην Αίγυπτο. Όπως γνωρίζετε, έχουμε και εμείς πάρα πολλά θέματα που μας απασχολούν όχι μόνο εντός της Αιγύπτου, αλλά και στην περιφέρειά μας. Ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος Μόρσι κοιτά με πολλή σοβαρότητα και επιθυμία να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα σας την κατάλληλη στιγμή.
Η σημερινή μου επίσκεψη είναι μια πολύ σύντομη επίσκεψη, αλλά κατά τη διάρκειά της αισθάνθηκα πραγματικά το βάθος και τη θέρμη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος στάθηκαν πάντα η μία δίπλα στην άλλη στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους. Είμαι σίγουρος ότι και τώρα, πάλι οι δύο χώρες, θα σταθούν η μία στο πλευρό της άλλης, ιδιαίτερα λόγω των δύσκολων εποχών που περνά είτε η Ελλάδα είτε η Αίγυπτος αυτή τη στιγμή.-



