Ανακοινώσεις

10 Ιούν
By: Τζαβάρα Μαρία 0

Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά Julie Payette

image_print

Η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Julie Payette επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την συγχαρεί για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της χώρας και να της εκφράσει την επιθυμία της για στενή συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Συνεχάρη επίσης τη χώρα μας για τον συνετό τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε την Γενική Κυβερνήτη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του πρόσφατου ατυχήματος καναδικού ελικοπτέρου, κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Επισήμανε επίσης το άριστο επίπεδο των σχέσεων του Καναδά και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στον ρόλο της ελληνικής ομογένειας, που αποτελεί γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γενική Κυβερνήτης συμφώνησε, επαινώντας τη δημιουργικότητα των ελληνικής καταγωγής καναδών πολιτών, τους οποίους, όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά, αφού προέρχεται από το Μόντρεαλ.

Η κυρία Julie Payette ευχαρίστησε τέλος την Ελλάδα για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Καναδά στις εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα, για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.