Τελετή επίδοσης του Χρυσού Κλειδιού της πόλης της Λισσαβώνας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία, μετέβη χθες στο Δημαρχείο της Λισσαβώνας, όπου της επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Carlos Moedas το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου Champalimaud, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelο Rebelo de Sousa και η επικεφαλής του Ιδρύματος Leonor Beleza. Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινοτόμου κέντρου, συνομίλησε με ερευνητές και ενημερώθηκε για την επιστημονική έρευνα και τα σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Ακολούθησε συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Υπουργό Επικρατείας και Προεδρίας της Πορτογαλικής Κυβέρνησης Mariana Vieira da Silva στην πρωθυπουργική κατοικία και γεύμα εργασίας.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Marcelο Rebelo de Sousa και τον Δήμαρχο Carlos Moedas, περιηγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της Λισσαβώνας. Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στη συλλογή «Távora Sequeira Pinto» στο Μουσείο της Ανατολής.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ακόμη, μαζί με τον Δήμαρχο της Λισσαβώνας, την περιοχή Chelas, η οποία αναμορφώθηκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και προσφέρει κοινωνική στέγαση για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και ξεναγήθηκε στην κοινοτική βιβλιοθήκη Marvila.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίωνα.

Μοιραστείτε το Άρθρο: