Συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Ως γνωστόν, η Ελληνική Δημοκρατία παραμένει κράτος δικαίου, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αυτό δεν μπορεί κανείς, πιστεύω, να το αμφισβητήσει, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και για τη συζήτηση που θα έχουμε στη συνέχεια. Όπως ξέρετε, επιδιώκω την επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, στο οποίο φαντάζομαι κυρίως αναφέρεστε, έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, γιατί συνδέεται τόσο με τη λειτουργία των θεσμών, όσο και με την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Όταν τοποθετήθηκα, είχα εκφράσει την ανησυχία μου και την ανάγκη διαλεύκανσης αυτής της υπόθεσης, πάντα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Όπως είπατε κι εσείς, είμαστε κράτος δικαίου και οι θεσμοί λειτουργούν. Για το ζήτημα αυτό ασχολούνται, κατά περίπτωση, η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, δηλαδή η ΑΔΑΕ, φυσικά η Βουλή, η οποία θα κάνει τον έλεγχο, και οι δικαστικές αρχές, στις οποίες κατά ένα μέρος έχει αχθεί αυτή τη στιγμή.

Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν τη διαδικασία άρσης του απορρήτου, καθώς και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία που διανύουμε, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, και στο διεθνές περιβάλλον που βρισκόμαστε, έχουν καθήκον οι αρμόδιες αρχές να προστατεύουν τόσο το αγαθό της εθνικής ασφάλειας, όσο και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι μια δύσκολη στάθμιση, έχει κόστος, αλλά βέβαια είναι αναγκαία.

Νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια, ότι η Ελλάδα έχει εδραιωμένη τη θέση της και την αναγνώρισή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, και ότι είναι χρέος όλων μας, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα θεσμικά, να υπερασπισθεί και να προστατεύσει αυτό το πολύτιμο κεκτημένο. Είναι θέμα σεβασμού και προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Στις επαφές που είχα σε πρόσφατες μετακινήσεις μου στο εξωτερικό διαπιστώνω και αντλώ, μπορώ να πω, προσδοκίες για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, για τη χώρα μας, η οποία έχει να επιδείξει πολλά σε τομείς κρίσιμους όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, οι ψηφιακές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, θέματα για τα οποία ελπίζω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία, μαζί με τα υπόλοιπα, να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν στη συνέχεια.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα, ημέρα τιμής στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της γυναίκας, ημέρα μνήμης της αντοχής, του σθένους, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της εργατικότητας, της

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Μπακού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια! Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου 1964, ’67 και ’74

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου ΄64, ’67 και ’74, τα μέλη της οποίας τον ενημέρωσαν για