Ανακοινώσεις

07 Οκτ
By: Press Office 0

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο

image_print

Με αφορμή την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση πριν από τη συνάντησή της με τον κ. Κουμουτσάκο:

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήταν πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η δημοκρατία και οι θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: Είναι μια ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο. Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι εκεί που γεννήθηκε η δημοκρατία δεν μπορεί να καλλιεργούνται άνθη του κακού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε στη συνέχεια την κυρία Σακελλαροπούλου σχετικά με το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου. Όπως ανέφερε, συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη μιας πραγματικής, εφαρμόσιμης και αποτελεσματικής αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς τα κράτη πρώτης γραμμής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την πλευρά της ότι το μεγάλο στοίχημα και η δυσκολία είναι ακριβώς η ισορροπία ανάμεσα στο ανθρωπιστικό καθήκον της ορθής μεταχείρισης των ανθρώπων αυτών και στην προάσπιση της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των Κρατών-μελών της Ε.Ε. και της αναλογικής ανάληψης των βαρών εκ μέρους τους.