Συνάντηση με το Προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, καθώς και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Υποδεχόμενη τους αθλητές και τις αθλήτριες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την εξής δήλωση:

«Με χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στο προεδρικό μέγαρο ενόψει της αναχώρησής σας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή. Και ταυτόχρονα είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιόνικους ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός.

«Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιζητεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής βασισμένο στην χαρά που βρίσκεται στην προσπάθεια, στην παιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στον σεβασμό σε οικουμενικές ηθικές αρχές», ήταν τα λόγια του εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερτέν. Εσείς, οι αθλητές μας, είστε η ενσάρκωση αυτών των αξιών, της αριστείας, του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας. Ο μόχθος που καταβάλλετε, η ευγενής άμιλλα που αναπτύσσετε και το υψηλό σας φρόνημα μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα διακριθείτε και σ’ αυτούς τους αγώνες.

Γνωρίζω ότι η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον αθλητισμό και για τον καθένα από σας, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε τεχνικό, αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Με τις πρόσφατες επιδόσεις σας, ωστόσο, αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες. Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας στον στόχο σας θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Προηγήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ παρουσίασε στην κυρία Σακελλαροπούλου τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων και αθλητών ΑμεΑ για το 2020, όπως ανακηρύχθηκαν μετά από ψηφοφορία των μελών του Συνδέσμου.

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print