Ανακοινώσεις Επισκέψεις

15 Σεπ
By: Press Office 0

Συμμετοχή στην 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos στη Ρώμη

image_print

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella, συμμετέχει στην 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία φέτος πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Στην πρωινή σύνοδο εργασιών, η οποία είχε ως θέμα «Η Ε.Ε. στον δρόμο για στρατηγική αυτονομία: υποχρεώσεις και ευκαιρίες», η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των θεμελιωδών αξιών της, όπως ο σεβασμός για το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας.

Ειδικότερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες που μάχονται για τα δικαιώματά τους, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ανθρωπιστική και ενδεχομένως προσφυγική κρίση.