Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην εκδήλωση που οργανώνεται στην Αρχαία Ολυμπία για τους Γάλλους ποδηλάτες φοιτητές που θα φθάσουν εκεί προβάλλοντας το σύνθημα "Ένα Δέντρο για την Ελλάδα"

«Πριν από ένα σχεδόν χρόνο, οι πολίτες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρου του κόσμου, γίναμε μάρτυρες ενός εγκλήματος, που έπληττε την ουσία του πολιτισμού μας, που απειλούσε τη ζωή μας.

Οι καταστρεπτικές πυρκαγιές που «πλήγωσαν» την χώρα μας τον περασμένο χρόνο, μας τόνισαν μια εφιαλτική αλήθεια: Ότι σήμερα, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, το μέλλον της Ανθρωπότητας να ζήσει σε έναν περιβαλλοντικά εξισορροπημένο πλανήτη τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Σχεδόν ένα χρόνο πίσω, η Αρχαία Ολυμπία – πανανθρώπινο σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού – γνώριζε τη λαίλαπα των πυρκαγιών. Η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου περικυκλωμένου από την καταστρεπτική μανία της φωτιάς, ήταν από μόνη της μια κραυγή. Κραυγή απόγνωσης για το οικολογικό έλλειμμα, για τις συνειδητές επιλογές, ατομικές και συλλογικές, που διασφαλίζουν μια επίπλαστη ανάπτυξη και απασφαλίζουν την ωρολογιακή βόμβα του αφανισμού του πλανήτη. Κραυγή όμως και για την αφύπνιση όλων μας, την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για να δώσουμε ένα τέλος σ’αυτή τη βαρβαρότητα.

Η πρωτοβουλία σας είναι εξαιρετικά σημαντική και σας συγχαίρω θερμά για τη διοργάνωσή της, στέλνοντας θερμό χαιρετισμό αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού, που συνοδεύεται από την ευχή ότι το «δέντρο για την Ελλάδα», θα δώσει καρπούς σε όλο τον κόσμο στη μάχη που δίνουμε για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος και της ενθρόνισης του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη χθες στην εκδήλωση για την συμπλήρωση πενήντα ετών της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος στο