Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου προς τους απόδημους Έλληνες με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου ενώνει τους Έλληνες απανταχού της Γης. Είναι μία ημέρα κατά την οποία αποτίουμε φόρο τιμής στην αθάνατη γενιά του ’21 που με αυταπάρνηση αναδέχθηκε κάθε θυσία για την απελευθέρωση του Γένους μετά από την μακρά νύχτα τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς. Είναι επίσης μία ημέρα για μνήμη και περισυλλογή. Οι σκέψεις μου και οι ευχές μου απευθύνονται σε σας και τις οικογένειές σας που μακριά από την γενέτειρά σας κρατάτε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού.

Σήμερα 182 χρόνια μετά από τον ξεσηκωμό είναι μια ευκαιρία για να θυμηθούμε όλους όσοι προσέφεραν στο διάστημα του ελεύθερου βίου της χώρας στην πραγματοποίηση των οραμάτων των ηρωικών προγόνων μας: Το όραμα της ελευθερίας και της ανάστασης της Ελλάδας η πρόοδός της σε όλους τους τομείς και η κατάταξή της στις προηγμένες χώρες του πλανήτη έγινε πλέον πραγματικότητα. Σήμερα η Ελλάς μέλος των διεθνών οργανισμών και προεδρεύουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταλάβει την θέση που της αρμόζει στον κόσμο. Το επετύχαμε χάρις στις θυσίες και προσπάθειες στις οποίες υπεβλήθησαν όλοι οι Έλληνες. Οι απόδημοι έχουν μέγα μερίδιο σε αυτό το επίτευγμα.

Η σημερινή επέτειος εορτάζεται μέσα σε ένα ευμετάβλητο και επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος. Οι προκλήσεις που αγγίζουν την χώρα μας από την διεθνή κατάσταση πρέπει να μας κρατούν σε επιφυλακή. Ένας λαός όπως ο Ελληνικός πρέπει να τιμά την ιστορία του, τους προγόνους του και όσα αυτοί με τις θυσίες τους του προσέφεραν. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός έχουν ένδοξο παρελθόν και θα έχουν ένα φωτεινό μέλλον. Οι Έλληνες γνωρίζουν να προσπαθούν, να μάχονται και να κερδίζουν την θέση που τους αρμόζει στην πρωτοπορία των Εθνών. Αυτό είναι το όραμα που καλούμαστε όλοι μας να υπηρετήσουμε ενωμένοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ανά τον κόσμο ακμάζουσες και δημιουργικές κοινότητές μας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Επίσκεψη στο Άστρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέφθηκε το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για τον εορτασμό της 203ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης. Ο κ.

Στην Ακολουθία του Επιταφίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου.