Επίσκεψη στο Ρέθυμνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 158η επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά την παρέλαση, τη δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου και την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου αποτελεί κορυφαίο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, με οικουμενική διάσταση και ακτινοβολία. Η υπέρτατη αυτή θυσία ενδυνάμωσε το όραμα των Κρητών για ελευθερία και προετοίμασε το έδαφος για την πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα. Αναλογιζόμαστε με δέος την ιερή αυταπάρνηση των ηρώων της Κρητικής Επανάστασης του 1866 και τιμάμε τη μνήμη τους με σεβασμό».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο Μουσείο, την Πινακοθήκη, την Πυριτιδαποθήκη και την Ιστορική Τράπεζα της Μονής.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χαιρετισμός στην εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να τιμήσει την πολυετή προσφορά του Καθηγητή Θεοδόση

Συνάντηση με εκπροσώπους της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος αποτελούμενη από τους Γιάννη Παναγόπουλο Πρόεδρο, Δημήτρη Ταχματζίδη Αναπληρωτή Πρόεδρο,