Επίσκεψη στο Κέντρο Αριστείας Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Λετονίας

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Δημοκρατία της Λετονίας, μετέβη στο Κέντρο Αριστείας Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ και ενημερώθηκε για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως σε σχέση με τον επηρεασμό της κοινής γνώμης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο και αντάλλαξε απόψεις με Δικαστές για θέματα σχετικά με την απονομή της συνταγματικής δικαιοσύνης. Αμέσως μετά, ξεναγήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης και συναντήθηκε με εθελόντριες, οι οποίες κατασκευάζουν δίχτυα παραλλαγής που στέλνονται στην Ουκρανία για την προστασία έργων τέχνης.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο Κατοχής και την Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου δώρισε μια συλλογή ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τέλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Λετονίας Egils Levits εγκαινίασε την έκθεση «Does it Matter?» με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που διοργανώνεται στην πλωτή Γκαλερί Noass για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print