Επίσκεψη σε καταυλισμό Ρομά στην Κατερίνη

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης και ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης, για να υπογραμμίσω την ανάγκη της πλήρους ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και την ισχυρή βούληση της Πολιτείας για τον σκοπό αυτό.

Πολύ σημαντικά βήματα είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στο σχολείο, να χειραφετηθούν οι γυναίκες και οι νέοι ώστε να εγκαταλειφθούν αναχρονιστικές και καταπιεστικές πρακτικές, και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και τα στερεότυπα, που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και δυσχεραίνουν την κατάκτηση της κοινωνικής ισοτιμίας.

Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση και από την πλευρά των Ρομά, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της».

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print