Επίσκεψη και γεύμα στην Προεδρική Φρουρά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε σήμερα η Προεδρική Φρουρά στις εγκαταστάσεις της, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 147 ετών από την ίδρυσή της.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας Πτέραρχος κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος και ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχης Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Προεδρικής Φρουράς και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο συμβολισμός της φύλαξης του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μέγιστος. Διότι ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι η ίδια η αδάμαστη ψυχή του Ελληνικού Έθνους η οποία, εκτός από τα σύνορά μας και, συνακόλουθα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φυλάσσει και τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Δηλαδή τις αρχές και αξίες που υπηρετούν τον Άνθρωπο και τη Δημοκρατία.»

Η Προεδρική Φρουρά ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1868, και αποτελεί σήμερα τη μόνη επίλεκτη Ευζωνική Μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Υπάγεται στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και έχει εθιμοτυπικό και τελετουργικό χαρακτήρα, εκτελώντας ποικίλες αποστολές και αποτελώντας την επίσημη ακολουθία και φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος

Επίσκεψη στην Κάρπαθο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέφθηκε την Κάρπαθο, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος της Καρπάθου.

Επίδοση Τιμητικού – Συμβολικού Κλειδιού Λιγκιάδων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, μετέβη στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας, όπου του επιδόθηκε το

Επίσκεψη στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, επισκέφθηκε τους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 83η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων. Μετά