Ανακοινώσεις

15 Μαΐ
By: Marianthi Panoudi 0

Επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Borut Pahor

image_print

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα μέσω βιντεοκλήσης με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Borut Pahor και τον ευχαρίστησε για το βιντεοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης, στην ελληνική γλώσσα, που της απέστειλε λόγω πανδημίας. Επίσης, τον συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίο η Σλοβενία αντιμετώπισε τον κορωνοϊό, καθώς, από χθες το βράδυ, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανακοίνωσε επισήμως την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και κυρίως στον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης του προβλήματος από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς την πρόσφατη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στον ΄Εβρο, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Σλοβένο ομόλογό της για την άμεση στήριξη της χώρας του και τη συμμετοχή Σλοβένων αστυνομικών στην FRONTEX. Ο κ. Pahor τόνισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού.

Δείτε το μήνυμα του Προέδρου της Σλοβενίας Borut Pahor στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εδώ