Δήλωση μετά την επίσκεψη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Αγαθονησίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Αγαθονησίου, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 79ης  Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Εμμανουήλ Τουλουπάκης και ο Διοικητής του 649ου Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης Αναστάσιος Φουρίκης και ενημερώθηκε για την αποστολή του Φυλακίου.

Αμέσως μετά ο κ. Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγαθονησίου. Είμαστε σε ένα σύμπλεγμα νησιών και γύρω μας είναι η Καλόλιμνος, η Στρογγύλη, τα Ίμια, βορειότερα η Σάμος, όλα ελληνικότατα εδάφη, τα οποία από εδώ, από το Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγαθονησίου, μπορεί κανείς να τα διακρίνει και να τα περιγράψει, αλλά και να τα προστατεύσει. Είμαστε στην άκρη της Ελλάδος, άρα και της Ευρώπης.

Τα απέναντι εδάφη, άλλοτε της Ιωνίας, σήμερα της Τουρκίας, απέχουν λιγότερο από 8 μίλια. Ζήτησα να συναντήσω τους οπλίτες, οι οποίοι υπηρετούν σε αυτό το Επιτηρητικό Φυλάκιο. Με υποδέχθηκαν με υψηλότατο φρόνημα και αισθάνθηκα πως η σημαία που ανεμίζει πίσω μας, ανεμίζει περήφανα και αποφασιστικά, διαδηλώνοντας την ελληνικότητα της περιοχής, αλλά διαδηλώνοντας και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας έναντι οποιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης.

Η Ελλάδα είναι παρούσα στο Αγαθονήσι, είναι παρούσα στα γειτονικά νησιά, είναι παρούσα ιστορικά, είναι παρούσα κοινωνικά, είναι παρούσα με κάθε νόημα. Και η σημερινή Ελλάδα, η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία η οποία υπηρετεί τη στρατιωτική της θητεία, θα θυμάται πάντα με υπερηφάνεια και καμάρι ότι «κάποτε υπηρετήσαμε στο Αγαθονήσι, κάποτε είχαμε στα χέρια μας την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ελλάδος και αυτή την κυριαρχία και αυτή την ακεραιότητα την προστατεύσαμε καλώς».

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος

Επίσκεψη στην Κάρπαθο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέφθηκε την Κάρπαθο, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος της Καρπάθου.