Δήλωση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 144η επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 144ης επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878 του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στο πάρκο Λιτοχώρου.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επανάσταση που εκδηλώθηκε το 1878 στο Λιτόχωρο τόνωσε το ηθικό των σκλαβωμένων Ελλήνων του Ολύμπου, έθεσε τις βάσεις για την προσάρτηση της Θεσσαλίας στον εθνικό κορμό και κράτησε ζωντανό το αγωνιστικό φρόνημα των Μακεδόνων.
Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των φλογερών αγωνιστών και των εθελοντών στρατιωτικών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, όπως και τους αμάχους που σφαγιάστηκαν στο Λιτόχωρο, τη Ραψάνη και τα κοντινά χωριά από τα οθωμανικά στρατεύματα. Ο ηρωικός αγώνας και η θυσία τους αποτελεί πηγή έμπνευσης και διαχρονικό παράδειγμα πίστης και αγάπης για την πατρίδα».

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την εκδημία του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κοινωνιολόγους, ακαδημαϊκούς και διανοητές της εποχής μας. Με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια, φώτισε μέσα από το έργο

Αντιφώνηση στο γεύμα που παρέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε

Δήλωση για την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στη δοξολογία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας