Η αέναη αντίσταση του ανθρώπου στον πόνο, την αρρώστια και τον θάνατο, αλλά και η βαθύτατη ανάγκη του για εξάλειψη της δυστυχίας, τον οδήγησαν σε έναν αγώνα με τη φύση.
Σε αυτόν τον αγώνα, ο άνθρωπος είχε όπλα την ελπίδα, την πίστη και, βεβαίως, τις επιστήμες.
Η Ιατρική είναι η επιστήμη που συμβολίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη την αγωνιώδη προσπάθεια της ανθρωπότητας, για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής. Είναι η επιστήμη εκείνη όμως, από την οποία ο απλός κόσμος έχει και τις περισσότερες προσδοκίες ως προς τα επιτεύγματά της.
Εσείς, οι φοιτητές της Ιατρικής, είστε οι αυριανοί επιστήμονες που θα σταθείτε κοντά στο συνάνθρωπό σας, έτοιμοι να ανταποκριθείτε πλήρως στις απαιτήσεις του λειτουργήματός σας, έχοντας συναίσθηση της βαρύτατης ευθύνης που φέρετε. Και είμαι βέβαιος ότι το έργο σας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, θα στεφθεί με επιτυχία.
Σας εύχομαι ένα γόνιμο και δημιουργικό Συνέδριο.-



