Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου (15.5.2005)

Αγαπητοί μου φίλοι,

Με αισθήματα απεριόριστης εκτίμησης και σεβασμού προς τους Ποντίους, χαιρετίζω τη φετινή Κεντρική Πανελλαδική Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Οι Έλληνες του Πόντου με τη δραστήρια παρουσία τους από τους πρώτους κιόλας ιστορικούς χρόνους, στη Σαμψούντα, την Τραπεζούντα και την Κερασούντα άντεξαν στους διωγμούς και μεγαλούργησαν.

Αλλά και στα νεώτερα χρόνια, οι Πόντιοι άντεξαν και αντιμετώπισαν με λεβεντιά ακόμη και τη φοβερή εις βάρος τους Γενοκτονία. Έτσι, σήμερα, ακμάζουν είτε στη μητροπολιτική Ελλάδα, είτε στη διασπορά.

Εύχομαι σε σας και στις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και προκοπή.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron στην Αθήνα

Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας. Οι δύο λαοί, άλλωστε, βρίσκονταν ανέκαθεν στο ίδιο μετερίζι στις μεγάλες μάχες της ανθρωπότητας για ελευθερία και

Προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron κατά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδεχόμαστε εσάς και την σύζυγό σας καθώς και την αντιπροσωπεία σας στην Ελλάδα. Η επίσκεψή σας αντανακλά

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα και στο Προεδρικό Μέγαρο. Η παρουσία σας εδώ επισφραγίζει κάτι πολύ σημαντικό.