Χαιρετισμός στην παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό για τη στέγαση σωματείων ΑμεΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χαιρετισμό στην παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό από την εταιρεία Lamda Development και θα στεγάσει τα σωματεία AμεΑ: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους με αναπηρία, “τους πάσχοντες σε ολόκληρο τον βίο τους, ό,τι και να κάνουμε είναι πάντα λίγο”, έλεγε ο Αλβέρτος Σβάιτσερ. Οι δυσκολίες, κάποτε ανυπέρβλητες, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, καθιστούν επιτακτικό χρέος όλων μας τη διαρκή υποστήριξη και φροντίδα τους, όπως και τη συνεχή παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών μέσα σε σύγχρονες και κατάλληλα εξοπλισμένες θεραπευτικές μονάδες. Από καιρό τώρα, οι υπηρεσίες Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας τεσσάρων συλλόγων για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες στεγάζονται σε παλαιές και δυσλειτουργικές εγκαταστάσεις, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Η απόφαση της Lamda Development να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην ανέγερση ενός πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου για τη στέγαση όλων αυτών των συλλόγων, αποτελεί σημαντικό βήμα τόσο για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που συμπάσχουν, όσο και για την ορθή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος πάντα της ελληνικής κοινωνίας. Το νέο βιοκλιματικό κτίριο πιστεύουμε ότι θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ουσιαστικές ανάγκες που έχουν προτάξει οι ενδιαφερόμενοι φορείς “Αμυμώνη”, ”Ερμής”, “Νίκη”, όπως και ο “Σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας”, και τα μέλη τους θα έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους χώρους φωτεινούς, ασφαλείς και εύχρηστους, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν απερίσπαστοι τις δραστηριότητες και τη δημιουργικότητά τους.

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του συγκροτήματος αυτού, στο πρότυπο των αειφόρων σχολικών κτιρίων, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον των ευάλωτων συμπολιτών μας. Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο. Εύχομαι αυτή η “Κιβωτός” φροντίδας, μάθησης και αγάπης να είναι σύντομα έτοιμη, συμβάλλοντας με την παρουσία της στην κοινωνική, υγειονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής».

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην έναρξη του Συνεδρίου «Quo Vadis AI Act»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην έναρξη του Συνεδρίου «Quo Vadis AI Act», το οποίο συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την

Επίσκεψη στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την 200ή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού. Η