Χαιρετισμός στην παρουσίαση του Οδηγού «Η Αθήνα στο χρόνο: από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές»

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χαιρετισμό στην παρουσίαση του Οδηγού για εκπαιδευτικούς «Η Αθήνα στο χρόνο: από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω σήμερα την έκδοση του Οδηγού για εκπαιδευτικούς “Η Αθήνα στον χρόνο: από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές”, που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία” του Δήμου της Αθήνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Είχα τη χαρά να τον ξεφυλλίσω, να περιηγηθώ νοερά, μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες, την πόλη μας και τα ιστορικά της τοπόσημα και να διαπιστώσω ότι η έκδοση αυτή δεν είναι ένας απλός οδηγός με σκέτο πληροφοριακό υλικό για την Αθήνα, αλλά ένα υποδειγματικό βιβλίο, που βοηθά τα παιδιά να σχηματίσουν μια ακριβή εικόνα της μακράς ιστορικής διαδρομής της πρωτεύουσας, να την συλλάβουν στη διαχρονία της και να διακρίνουν το ενοποιητικό νήμα που συνδέει παρελθόν και παρόν, για ένα δημιουργικό μέλλον. Επιπλέον, καθώς κυκλοφόρησε εντός της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και με αφορμή τους εορτασμούς της, ο Οδηγός δίνει σε εκπαιδευτικούς και παιδιά τα κλειδιά ώστε να ανακαλύψουν πώς αποτυπώνονται στο σώμα της πόλης οι ιδέες και τα ιδεώδη που ενέπνευσαν τους προγόνους μας, πώς μετασχηματίστηκαν σε λειτουργικές αξίες του σήμερα και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης στον σύγχρονο, γεμάτο προκλήσεις, πολυσύνθετο κόσμο μας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εξάρω το πρόγραμμα “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία”. Στα πέντε χρόνια εφαρμογής του έχει συμβάλει, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στη διάπλαση υπεύθυνων πολιτών που γνωρίζουν και αγαπούν την πόλη τους, εκτιμούν την ιστορία της, την καμαρώνουν και την φροντίζουν. Εύχομαι να συνεχίσει να εμπνέει εκπαιδευτικούς και παιδιά και στα χρόνια που θα έρθουν».

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print