Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:  Καλωσορίσατε, κύριε Πρωθυπουργέ.

A. DAVUTOĞLU:   Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και πραγματικά χαίρομαι που σας ξαναβλέπω, κύριε Πρόεδρε.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:  Νάστε καλά.  Και εγώ χαίρομαι που πραγματοποιείται εδώ το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, γιατί αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ, συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών μας, ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας.

Είμαστε γείτονες, κύριε Πρωθυπουργέ και θα παραμείνουμε γείτονες.  Γι’αυτό πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες.

A. DAVUTOĞLU:  Έχετε απόλυτα δίκιο, κύριε Πρόεδρε.  Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, εκτός από τη γεωγραφική θέση.  Και ευτυχώς που είμαστε γείτονες γιατί και ιστορικά έχουμε ελάχιστα παραδείγματα τέτοιου είδους γειτονίας, με πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις, πρέπει να πω.

Σας είχα καλέσει, κύριε Πρόεδρε, ως Υπουργός Εξωτερικών στη χώρα μου και τώρα σας καλώ ως Πρωθυπουργός της χώρας μου, μήπως τώρα πραγματοποιηθεί αυτή η πρόσκληση.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:  Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρωθυπουργέ.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέπτεται την Κεφαλονιά με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Γερασίμου, πολιούχου του νησιού. Ο κ. Τασούλας παρέστη

Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Αργοστολίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου, ανακηρύχθηκε

Χαιρετισμός στην τελετή ορκωμοσίας και απονομής διπλωμάτων σπουδών της Λ’ Σειράς υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας και απένειμε τα διπλώματα σπουδών στους υποψήφιους Ακολούθους Πρεσβείας της Λ’ Σειράς, στο Υπουργείο