Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 25.2.2010, τον Πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής κ.Mahmoud Abbas, τον οποίο συνόδευε ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι κάνετε; Ήταν πάρα πολύ καλή ιδέα να μας επισκεφθείτε. Τι νέα μας φέρνετε από τις Βρυξέλλες για την υπόθεση τη δικιά σας;

Μ.ΑΒΒΑS: Πήγε πολύ καλά. Εκφώνησα μια ομιλία στο Βελγικό Κοινοβούλιο, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου.

Η ευρωπαϊκή θέση, σε ό,τι μας αφορά, είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ισπανία, που αποδεικνύει ότι η Ευρώπη θέλει να παίξει ένα πολύ βασικό ρόλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλωστε, ο κ.Θαπατέρο είναι φίλος…

Μ.ΑΒΒΑS: Γι’αυτό και εμείς περιμένουμε αυτή η ευρωπαϊκή θέση να προωθηθεί μελλοντικά. Και θεωρείται πολύ πιο προωθημένη σε σύγκριση με την αμερικανική τοποθέτηση. Γι’αυτό αναμένουμε από το Κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις.

Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μία ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Γι’αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι εσείς φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σ’αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και ο κ.Πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει φέρει στη Σοσιαλιστική Διεθνή το θέμα. Και η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα σπουδαίο forum για την υποστήριξη των δικαίων του παλαιστινιακού λαού.

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων. Και συνεχίζει να είναι.

Μ.ΑΒΒAS: Και είναι μια θέση, μάλιστα, προωθημένη και χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μας συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί, κύριε Πρόεδρε, με σας, με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πατέρα του .

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και ακατάλυτοι…

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Επίσκεψη στο Άστρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επισκέφθηκε το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για τον εορτασμό της 203ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης. Ο κ.

Στην Ακολουθία του Επιταφίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου.