ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά στην Αθήνα σαν ένα καλό φίλο μιας χώρας που η Ελλάδα διατηρεί μια στρατηγική εταιρική σχέση. Από πολλά χρόνια η σχέση των δύο χωρών μας είναι φιλική και εγκάρδια και σε πολλά διεθνή θέματα οι εκτιμήσεις μας συμπίπτουν. Αγωνιζόμαστε και οι δύο χώρες για την παγκόσμια ειρήνη και για μια αρμονική διαβίωση των λαών του κόσμου, μακριά από φόβους και απειλές.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και από την εποχή που ήμουν Υπουργός των Εξωτερικών εργάστηκα για την πρόοδο αυτής της σχέσης της Ελλάδος με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Και παρέμεινα φίλος της μεγάλης σας χώρας. Και χαίρομαι συνεχώς για την πρόοδο των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς.
Η μεγάλη επένδυση της Cosco δείχνει το ενδιαφέρον της χώρας σας για στενούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη δικιά μου χώρα. Επίσης είναι μια σκέψη εγκάρδιας φιλίας το ότι σκεφθήκατε να αγοράσετε περισσότερα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σ’αυτή την περίοδο της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.
Σας υποδέχομαι όλους εγκάρδια.
JIAQINGLIN: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την εγκάρδια υποδοχή τόσο σε μένα προσωπικά όσο και στα μέλη της αντιπροσωπείας. Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου μας. Πράγματι είστε καλός φίλος του κινεζικού λαού. Έχετε επισκεφθεί πολλές φορές την Κίνα και συμμετείχατε σε πολλές σημαντικές στιγμές, όπως το 2008 που παραβρεθήκατε ο ίδιος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.-



