Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με ομάδα σπουδαστών του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (Αmerican Hellenic Institute), που επισκέπτονται την Ελλάδα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, 1.7.2010, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου merican Hellenic Institute), κ.Νικ Λαρυγγάκη και ομάδα σπουδαστών του American Hellenic Institute που επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Σας καλωσορίζω με πολλή χαρά, ιδιαίτερη χαρά.  Είστε η νέα και μεγάλη ελπίδα του ελληνισμού της Αμερικής.  Ένας ελληνισμός δυναμικός που έχει πετύχει πάρα πολλά σε μια ξένη πατρίδα, που την έκανε πατρίδα του και που πήρε από αυτή την πατρίδα πολλά καλά.  Το δείξατε  και εσείς, τα καλά Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και εμείς είμαστε περήφανοι για σας, γιατί έχετε δυο πατρίδες. 

Δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση να σας ρωτήσω ποια αγαπάτε περισσότερο.  Θα περιοριστώ στη δικιά μου εκτίμηση, ότι τις αγαπάτε το ίδιο και τις δύο.

Αλλά, επειδή η Ελλάδα μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μικρή και αδύναμη, και επειδή εσείς έχετε πατριωτικά αισθήματα, θα βοηθήσετε – όσο μπορείτε – σαν νέοι επιστήμονες και την μικρή και αδύναμη, αλλά με λαμπρή ιστορία,  πατρίδα, την Ελλάδα.

Σας καλωσορίζω ακόμη μια φορά, σας εύχομαι καλές επιτυχίες, καλή σταδιοδρομία και καλή αντάμωση.

 

ΝΙΚ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ:  Κύριε Πρόεδρε, μας τιμάτε ιδιαίτερα που μας δέχεστε σήμερα εδώ.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος και της ενθρόνισης του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη χθες στην εκδήλωση για την συμπλήρωση πενήντα ετών της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος στο