Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε σήμερα, 7.7.2013, στη Βαρσοβία με Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Πολωνία και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Χαίρομαι που συναντώ ένα δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Προσπαθούμε να τονώσουμε και να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας με την Πολωνία, μια χώρα σημαντική μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βέβαια, δεν ζει τα δικά μας προβλήματα, αλλά εμείς τα ζούμε και πιστεύουμε ότι θα τα ξεπεράσουμε. Γιατί όπως λέω πάντοτε: ο Ελληνισμός έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισε. Και χαίρομαι γιατί είμαστε εδώ με την ίδια πίστη ότι θα προσπαθήσουμε. Και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όλοι μας αυτό κάνουμε: προσπαθούμε. Και πιστεύουμε ότι η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη.
Θέλω να σας ευχηθώ το καλύτερο για όλους σας και για όσους ζείτε έξω από την Ελλάδα να μην ξεχνάτε αυτή τη μικρή πατρίδα, αλλά την πολύ σπουδαία και πολύ σημαντική. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-



