Από τη διευρυμένη συνάντηση των Προέδρων Ελλάδας και Σερβίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Boris Tadić και της Ελληνικής και Σερβικής Αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο

Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:  Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, σας υποδεχόμαστε με πολλή αγάπη, και όπως λέω όταν έρχομαι στη χώρα σας ότι αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου το ίδιο και εσείς να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας.  Ιστορικοί κοινοί αγώνες δένουν τους δύο λαούς. 

Όπως πριν από λίγο λέγαμε, κύριε Πρόεδρε, ότι είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας.  Δοκιμασμένοι οι λαοί μας στα δύσκολα, δίνουν και σήμερα τη μάχη να ξεπεράσουν μια κρίση.  Θα την ξεπεράσουμε και εξακολουθώ να λέω ότι περάσαμε πολλά και έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε και τη σημερινή κρίση. 

Θα ήθελα να υπογραμμίσω τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.  Η Ελλάδα και η Σερβία είναι μαζί και στις σημερινές δυσκολίες.  Δίνουμε τη μάχη για την ειρήνη και τη συνεργασία που ήδη συμβολίζει την ευρωπαϊκή ειρήνη.  Και αυτό που σας είπα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την πλήρη ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Και ιστορικά, όποτε συνταρασσόταν  τα Βαλκάνια  ήμασταν δίπλα.

Και πάλι, κύριε Πρόεδρε, σας υποδεχόμαστε με αγάπη.

 

 

B.TADIC:  Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή.  Κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα νοιώθουμε σαν στο σπίτι μας και ευχόμαστε και στο μέλλον κάθε Πρόεδρος που θα έρχεται στη Σερβία ή αντίστοιχα στην Ελλάδα θα νοιώθει αντίστοιχα. 

Οι σχέσεις μας είναι βασισμένες στην ιστορία.  Σήμερα είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε και στο μέλλον.  Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε κρίση.

Βρεθήκαμε σε αντίστοιχες δυσκολίες και στις αρχές και στο τέλος του 19ου αιώνα και στο τέλος του 20ού αιώνα, αλλά και στις αρχές του 21ου αιώνα.  Θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και θα βγούμε από αυτήν. 

Θεωρώ ότι η γενναιότητα και η ετοιμότητα των λαών μας να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, μαζί με τη συμβολή των κυβερνήσεων, θα φέρει το θετικό αποτέλεσμα.  Θα μπορείτε να στηριχθείτε στη Σερβία, όπως εμείς πάντοτε στηριζόμαστε στην Ελλάδα.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε)

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Πολιτειακό Γερουσιαστή

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Πενήντα δύο χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κατά παραβίαση κατάφωρη του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Μεγαλόνησος συνεχίζει

Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στο περιοδικό ΒΗΜΑgazino του ΒΗΜΑΤΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και στη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη

Κωνσταντίνος Τασούλας «Η ενότητα και η παιδεία είναι η πραγματική μας δύναμη»   Ο πρώτος πολίτης της χώρας ανοίγει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και