Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια προς τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα εγκαίνια του κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου στο Βόλο

Κυρίες και Κύριοι της Πρυτανικής Αρχής,

Κύριοι Βουλευτές,

Κύριε Περιφερειάρχα,

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητά μέλη της τοπικής κοινωνίας,

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας. Πρώτα πρώτα γιατί έχω μπροστά μου φοιτητές και φοιτήτριες, στο ξεκίνημα της ζωής τους και στον αγώνα της μάθησης, που δεν τελειώνει ποτέ.

Η χαρά μου γίνεται μεγαλύτερη γιατί εγκαινιάζεται σήμερα η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, ένα χρήσιμο εργαλείο και, ακόμη περισσότερο, ένα πολύτιμο κίνητρο για το ταξίδι στη γνώση, που είναι το πιο γοητευτικό από όσα, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, έχω κάνει. Και, επιτρέψτε μου να πω, ότι ως Υπουργός Εξωτερικών, για αρκετά χρόνια, έχω κάνει πολλά.

Το μήνυμα που θέλω να σας μεταφέρω σήμερα, που βρισκόμαστε από κοντά, είναι ότι η σχέση με το βιβλίο, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο. Ακόμη περισσότερο είναι ένας δρόμος. Είναι ο δρόμος της διαρκούς ανησυχίας, της δημιουργικής αμφιβολίας, της κριτικής σκέψης, της αναζήτησης.

Με το θάρρος της εμπειρίας μου, επιτρέψτε μου μια προτροπή: να γίνει δεύτερο σπίτι σας αυτή η Βιβλιοθήκη, καταφύγιο και αγαπημένος προορισμός. Να αγαπήσετε τη μυρωδιά του χαρτιού και της σκόνης στα ράφια, γνωρίζοντας ότι το βιβλίο επιστρέφει πολύ περισσότερα από τον χρόνο και τον κόπο που απαιτεί.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την εκδημία του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κοινωνιολόγους, ακαδημαϊκούς και διανοητές της εποχής μας. Με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια, φώτισε μέσα από το έργο

Αντιφώνηση στο γεύμα που παρέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε

Δήλωση για την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρέστη στη δοξολογία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας