Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, σας κάλεσα για να σας παράσχω τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει Κυβέρνηση, ως εκ τούτου βεβαίως κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, διότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, έχετε εσείς την δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όπως έχω πει, το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω ότι από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει Κυβέρνηση, αλλά τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που λέει το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην έναρξη του Συνεδρίου «Quo Vadis AI Act»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην έναρξη του Συνεδρίου «Quo Vadis AI Act», το οποίο συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την

Επίσκεψη στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την 200ή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού. Η