Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, όπως ξέρετε, βάσει του Συντάγματος είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως αυτή προκύπτει από την ενημέρωση που μου έκανε προ ολίγου στο γραφείο μου η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών κυρία Σπανού. Η ενημέρωση ήταν πλήρης. Οι εκλογές έγιναν κατά κοινή παραδοχή μέσα σε ένα κλίμα που εγγυήθηκε – πάλι θα αναφερθώ στο Σύνταγμα κυρία Πρόεδρε, γιατί ξέρω ότι είναι η κορωνίδα του πολιτεύματός μας – την ελεύθερη και ανόθευτη διεξαγωγή των εκλογών. Κατά κοινή παραδοχή έτσι έγιναν οι εκλογές, με τη λήξη της τετραετίας, τα αποτελέσματα με συντριπτική ενσωμάτωση, περίπου 99,7%, βρίσκονται εδώ και τυπικά θα σας τα παραδώσω, για να δρομολογήσετε τις μετέπειτα εξελίξεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι μεγάλη η ενσωμάτωση, η δύναμη των κομμάτων είναι απαράλλαχτη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλοιωθεί, να αλλάξει, και έχουμε και τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όπως είπατε και εσείς, είναι πολύ ευχάριστο το ότι η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά, μέσα σε δημοκρατικό διάλογο. Στη λειτουργία της δημοκρατίας πάντα υπάρχουν σχετικές εντάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν τα όρια.

Οι εκλογές, που είναι το πιο κρίσιμο, καθώς και η προετοιμασία τους και η χθεσινή ημέρα, κύλησαν με απόλυτη ομαλότητα. Χάρη και στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε ήδη από αρκετά νωρίς τα αποτελέσματα. Τώρα, όπως λέτε και εσείς, το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων. Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα εγκαίνια της έκθεσης «Τομή ‘74. Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία»

Με χαρά εγκαινιάζω σήμερα την έκθεση «Τομή ’74, από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία», που συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου, αποτελούμενη από τον Μιχάλη Τζιώρτα, τον Λευτέρη Αντωνίου, τον Θεοφάνη Ματθαίου και