Ανακοινώσεις

13 Μαΐ
By: Press Office 0

Συνάντηση με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης Milorad Dodik

image_print

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, που βρίσκεται στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και εξέφρασαν την ελπίδα για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα, που θα επιτρέψει και την οικονομική ανάκαμψη. Τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου, όσο και ο κύριος Dodik υπογράμμισαν τις άριστες διμερείς σχέσεις, ενώ επισήμαναν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση τους, ειδικά στο οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση της πορείας ένταξης των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζουμε, ανέφερε, τις προσπάθειες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται μπορεί να μην είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι απαραίτητες.

Ο κ. Dodik εξέφρασε την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του θα επιταχυνθεί και ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πάγια και σταθερή υποστήριξη της.