Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλωσήρθατε και συγχαρητήρια κύριε Ανδρουλάκη, χαίρομαι που σας βλέπω.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καλησπέρα κυρία Πρόεδρε. Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια. Η παράταξη γύρισε σελίδα. Δυστυχώς βιώσαμε τον τραγικά απροσδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας που τη ζήσαμε από κοντά.

Τώρα γυρίσαμε σελίδα. Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να ξαναγίνει η Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστής, με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, ιδιαίτερα στο θέμα των ανισοτήτων, στο ζήτημα των ευκαιριών της νέας γενιάς. Όπως γνωρίζετε χιλιάδες νέοι άνθρωποι φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν έχουν τις ευκαιρίες για να χτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας. Και βέβαια τα θέματα της πανδημίας, τα οποία κάνουν να χάνεται κάθε μέρα ένα ελληνικό χωριό και δεν μπορεί αυτό να θεωρείται κανονικότητα. Τέλος, θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Εμείς πάντα ήμασταν η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Τα θέματα αυτά να τα χειριζόμαστε όλοι με ομοψυχία, με κοινή στρατηγική, χωρίς διχαστικό λόγο.
Και μάλιστα χθες είχα την ευκαιρία να θέσω στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το μείζον για μένα ζήτημα. Ως Ευρωβουλευτής είχα καταφέρει να περάσει σε φάκελο τροπολογία ώστε να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία όσο αυτή η χώρα παραμένει ένας διεθνής ταραξίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ως παράγοντας αστάθειας από τον νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Σε όλα αυτά θα έχουμε μια συνεπή στάση διότι και η δική μου προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μετράμε το πολιτικό κόστος.

Θέλω να είναι μια πατριωτική προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου της Ελλάδας με συνεπή λόγο, ώστε να είμαστε μια πραγματικά γόνιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πρώτα από όλα να σας συγχαρώ κύριε Ανδρουλάκη για την εκλογή σας. Διαδέχεστε στην ηγεσία του κόμματος τη Φώφη Γεννηματά, μια δυναμική γυναίκα που υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας. Είσαστε επικεφαλής μιας ιστορικής παράταξης σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, για τις οποίες απαιτείται εθνική ενότητα και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η πανδημία που δυστυχώς συνεχίζεται δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας και επιβάλλει σε όλους μας υπευθυνότητα. Και ως προς το θέμα που θίξατε συμφωνώ απολύτως, είναι η ώρα η Ευρώπη να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα του εμπάργκο της πώλησης οπλικών συστημάτων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, γιατί η Τουρκία συνεχίζει την επιθετικότητά της και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι κάθε καλό, κάθε επιτυχία, καλή δύναμη στο έργο σας.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και να σας ενημερώσω ότι ξεκινάμε άμεσα μια εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη την Ελλάδα για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση. Διότι τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Τώρα πριν από λίγο ήμουν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μας έδωσαν στοιχεία των ανθρώπων που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Αλλά και τα στοιχεία του ECDC αυτό αποκαλύπτουν πανευρωπαϊκά, χώρες που έχουν πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Πορτογαλία, που είναι ανάλογου πληθυσμού χώρα, είχε μέσο όρο 15 θανάτους αυτή την εβδομάδα και 147 διασωληνωμένους, με περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα. Εμείς, με λιγότερα κρούσματα, έχουμε 700 διασωληνωμένους και σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας, και τα κόμματα, προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε με όρους κοινωνικής αυτοοργάνωσης, με κοινωνικούς όρους προς την Κοινωνία των Πολιτών, να σπάσουμε τον φόβο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι φοβερό το λέω και εγώ με κάθε αφορμή. Ένα δώρο της επιστήμης, που μας δίνει την ελευθερία μας και με τέτοια συντριπτικά στοιχεία όπως λέτε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δεδομένα, να υπάρχει αυτός ο δισταγμός και αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα. Μακάρι να βοηθήσετε και σ’ αυτό, θα είναι πολύ καλό για το σύνολο.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου, αποτελούμενη από τον Μιχάλη Τζιώρτα, τον Λευτέρη Αντωνίου, τον Θεοφάνη Ματθαίου και

Χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα εγκαίνια της έκθεσης «Δημοκρατία»

Mε χαρά εγκαινιάζω την έκθεση «Δημοκρατία», με την οποία η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στους εορτασμούς για τα πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση. Μια έκθεση που

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Endeavor Greece

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε την Πρόεδρο της Endeavor Greece Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου, η οποία την ενημέρωσε για το έργο του οργανισμού,