Συναντήσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου συζήτηση με θέμα «Ο κόσμος μας μετά την πανδημία: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή». Είναι η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων, στις οποίες θα συζητηθούν θέματα που επιλέγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία.

Στην αρχή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αλλαγές τις οποίες επιβάλλει η κλιματική κρίση και στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος και Διευθυντής του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος της Έδρας UNESCO για την κλιματική διπλωματία, και ο Βασίλης Αντωνιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Consulting Group Hellas.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF Ελλάς, και ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

Ερωτήσεις απηύθυναν ο Γιώργος Λιάλιος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και η Μυρτώ Λιαλιούτη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ακολουθεί το βίντεο της συνάντησης:

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Μπρατάκο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας δέχθηκε, έπειτα από αίτημά του, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Μπρατάκο, ο οποίος