Επίσκεψη στην ιστορική ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ουρουγουάη έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Luis Lacalle Pou, μετέβη στα γραφεία της ιστορικής ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χατζηράλλης, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Αυγουστής και πολλοί ομογενείς. Μετά από την επίσκεψη στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου με τον Μητροπολίτη του Μπουένος Άιρες Ιωσήφ, και την ξενάγηση στους χώρους της Κοινότητας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε στους παρευρισκομένους τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, στην πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουρουγουάη. Η παρουσία μου στην όμορφη αυτή χώρα μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά πόσο έντονο είναι το συναίσθημα του φιλελληνισμού που διαπνέει τον λαό της, γεγονός στο οποίο έχετε συνεισφέρει αποφασιστικά και εσείς, που έχετε ενσωματωθεί στη φιλόξενη κοινωνία της.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν καταγράφεται μεγάλο κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Ουρουγουάη, μέχρι και τις μέρες μας, συνεχίζετε να συμβάλλετε, με την εργατικότητα και την επιμονή σας, στην πρόοδο της νέας σας πατρίδας, αποτελώντας δυναμικό μέρος της. Η εγκατάστασή σας εδώ συνδέεται με δύσκολες στιγμές του ελληνισμού, αφού, πολλοί από τους προγόνους σας μετανάστευσαν στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής, αλλά και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον αδελφοκτόνο σπαραγμό που ακολούθησε.

Σας συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Αποτελείτε άξιους πρεσβευτές μας, αναδεικνύετε την πολιτιστική μας κληρονομιά και διατηρείτε άσβεστη την φλόγα του ελληνισμού. Η Ελλάδα παρακολουθεί με υπερηφάνεια την πορεία σας.

Εύχομαι, σε όλους, στις οικογένειές σας και στον καθένα ξεχωριστά, να προοδεύετε πάντα με ομοψυχία, με υγεία και ευτυχία».

Την προηγούμενη ημέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Solis, καθώς και σημεία του Μοντεβιδέο με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση και απένειμε

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τιμάμε σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα που εξοντώθηκαν ή εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες

Χαιρετισμός στο δείπνο προς τιμήν των εθελοντριών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας σε 570 εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της