Επίσκεψη παιδιών από την Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, τηρώντας την υπόσχεση που τους είχε δώσει ακριβώς έξι μήνες πριν, όταν επισκέφθηκε τη μονάδα στην οποία ζουν. Μαζί τους ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας. Η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε την ανάγκη προώθησης του θεσμού της Αναδοχής, ο οποίος αποτελεί σήμερα τον κύριο μοχλό αποϊδρυματοποίησης, ώστε όλα τα παιδιά να βρουν τη δική τους οικογένεια.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από έξι μήνες, όταν είχα επισκεφθεί την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, υποσχέθηκα στα παιδιά ότι το καλοκαίρι θα τα υποδεχτώ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Σήμερα, 29 παιδιά από τη δομή πλημμύρισαν τον κήπο με τις φωνές και τα παιχνίδια τους.
Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο. Και άκουσα με χαρά από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τα συνόδευσε, ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του Υπουργείου έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι.
Θέλω να συγχαρώ όσες οικογένειες δέχονται στους κόλπους τους αυτά τα παιδιά και τα περιβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους. Επιτελούν μια σπουδαία πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τα παιδιά (ηλικίας 6 με 16 χρόνων) για τα καλοκαιρινά τους σχέδια. Εκείνα ξεναγήθηκαν και έπαιξαν στον κήπο, ζωγράφισαν τα αγάλματα αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο και δώρισαν στην Πρόεδρο κάποιες από τις ζωγραφιές τους.

O κήπος, τον οποίο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να ανοίξει στους πολίτες μετά το πέρας της πανδημίας, πλημμύρισε για λίγες ώρες από χαρούμενες φωνές παιδιών.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Άρση έκτισης υπολοίπου πειθαρχικών ποινών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με συνήθεις  πειθαρχικές ποινές

Επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επικοινώνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην

Επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας επικοινώνησε χτες το βράδυ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον ίδιο

Χαιρετισμός στην παρουσίαση τόμου των πρακτικών της επετειακής εκδήλωσης «Ενδυναμώνοντας τη Δημοκρατία. 50 χρόνια από την επανεπικύρωση της Ε.Σ.Δ.Α. και 75 από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας απηύθυνε χαιρετισμό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την παρουσίαση του τόμου με τα πρακτικά της επετειακής εκδήλωσης με