Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπιου Παυλόπουλου κατά τις τελετές του Ολοκαυτώματος του Σουλίου


Το Έπος του Σουλίου διδάσκει, διαχρονικώς, ότι για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να υπάρξουμε, ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί και σήμερα να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς, οι Έλληνες, το καθήκον μας τόσον έναντι της Πατρίδας μας και του Έθνους μας όσο και έναντι της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας. Οφείλουν, όμως, και οι Εταίροι μας να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν πρώτον, από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης. Και, δεύτερον και κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοποριακού αυτού στην Παγκόσμια Ιστορία εγχειρήματος με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί μετά την φριχτή εμπειρία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ας σταθούμε, λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι Λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων.-

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην Ακολουθία του Επιταφίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο

Συγχαίρω τον κορυφαίο αθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια για μια ακόμη χρυσή επιτυχία του που μας εμπνέει και μας κάνει υπερήφανους.