Δήλωση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Κυριακή, 1 Μαΐου 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας, παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών της Νάουσας.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμάμε σήμερα το Ολοκαύτωμα της Νάουσας που έγινε πριν από 200 χρόνια, και τη θυσία των γυναικών της, που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθερες πέφτοντας με τα μικρά παιδιά τους στον ποταμό της Αράπιτσας, παρά να ζήσουν σκλαβωμένες στα χέρια των Οθωμανών.
Ο μέχρις εσχάτων αγώνας των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης για την ελευθερία τους αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας και ψυχικού μεγαλείου, που θα εμπνέει πάντοτε τις νεότερες γενιές των Ελλήνων».

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαρoπούλου επισκέφθηκε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας και ξεναγήθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου στις πλαγιές του όρους Βέρμιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, όπου συναντήθηκε με άτομα με ειδικές ανάγκες από κοινωνικές δομές του Δήμου Νάουσας.

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print