Κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 49ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, παρέστη στην εκδήλωση για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ–ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 Ευάγγελος Γκιουγκής. Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Μουστακλή.

 

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και συγκίνησης. Ημέρα τιμής για όλους αυτούς, όπως ο Σπύρος Μουστακλής και τόσους άλλους επώνυμους και ανώνυμους, που την ιστορία τους αφηγούνται οι εικόνες στο μικρό μουσείο του χώρου αυτού. Αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία και έβαλαν τα θεμέλια για τη μεταπολίτευση.

Η επέτειος αυτή, όμως, έχει και την οδυνηρή της πλευρά, μια πλευρά πένθιμη. Η πληγή της Κύπρου παραμένει ανοιχτή και πονάει τον ελληνισμό.

Τη σημερινή ημέρα δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε γιατί, όπως συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτές τις ημέρες ζούμε με ένταση τις πυρκαγιές που μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αμείλικτη πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει πια χρόνος. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, του φυσικού κεφαλαίου, οι ανθρώπινες ζωές που μπαίνουν σε κίνδυνο, η απώλεια περιουσιών, τα ζωάκια που χάνονται, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν.

Πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συγκινητικών κατοίκων της Ρόδου, την αλληλεγγύη που επέδειξαν ως τοπική κοινωνία μπροστά στο κακό που τους βρήκε και τη συμπαράστασή τους στους συνανθρώπους τους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Πρέπει επίσης οι πολιτικές δυνάμεις, ενωμένες, να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο την κρίση που μας απειλεί. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και είναι υποχρέωσή μας στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται».

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση και απένειμε

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τιμάμε σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα που εξοντώθηκαν ή εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες

Χαιρετισμός στο δείπνο προς τιμήν των εθελοντριών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας σε 570 εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της