Δήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, μετέβη στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και παρακολούθησε μαζί με τα παιδιά της Στ΄ δημοτικού ένα μέρος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Οργανούληδες».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Μας αφορά όλους, αφού ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση ενός ασθενή που έχει ανάγκη από μεταμόσχευση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Υπουργείο Υγείας, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα που ανοίγει και μέσα στην τάξη τον διάλογο για τη φροντίδα της υγείας μας και τις μεταμοσχεύσεις. Ας στηρίξουμε αυτή την εθνική προσπάθεια όλοι, ώστε να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της ημέρας: Η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής!»

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print