Ανακοινώσεις

08 Μαΐ
By: Ελευθερία 0

Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Γεωργίας Salome Zourabichvili

Η Πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zourabichvili επικοινώνησε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων της και να την προσκαλέσει να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Γεωργία, ευθύς μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Κατά την μεταξύ τους επικοινωνία, οι δύο Πρόεδροι έδωσαν έμφαση στην επόμενη ημέρα της παγκόσμιας κρίσης και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας και να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα οι συνέπειές της.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται, με σύνεση και προσοχή, για την υποδοχή επισκεπτών από το εξωτερικό και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας εξέφρασε την εκτίμησή της για το πακέτο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Γεωργία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών που αντιμετωπίζουν τον ίδιο αόρατο εχθρό.