Ανακοινώσεις

28 Απρ
By: Ελευθερία 0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen και τον συνεχάρη για τη χθεσινή 75η Επέτειο της Ανακήρυξης της 2ης Αυστριακής Δημοκρατίας.

Ο Αυστριακός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία, γεγονός που συνετέλεσε στο να περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωσή της. Ο κ. Van der Bellen έδωσε έμφαση στην επόμενη ημέρα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων που θα οδηγήσουν, με προσοχή και σύνεση, στην επιστροφή στην ομαλότητα. Εξέφρασε τέλος την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συμμερίστηκε τον προβληματισμό ως προς τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία και ειδικότερα στον τουρισμό και εξέφρασε την ελπίδα για συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι συνέπειες της πανδημίας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αυστριακό ομόλογό της για την άμεση στήριξη της χώρας του στην πρόσφατη προσφυγική -μεταναστευτική κρίση στον Έβρο και υπογράμμισε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού σύγχρονες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.