Ανακοινώσεις

21 Οκτ
By: Press Office 0

Συμμετοχή σε δράση εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), συμμετείχε σήμερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο.

Μετά τον εμβολιασμό, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το φετινό φθινόπωρο είναι διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει ως τώρα. Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση. Τα κρούσματα αυξάνονται και η ανησυχία όλων μας μεγαλώνει. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών τηρώντας τα μέτρα προστασίας, μεγαλύτεροι και νεότεροι, προφυλάσσοντας έτσι τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Έχουμε ευθύνη και γι΄ αυτούς, δεν είμαστε μόνοι. Παράλληλα, αναμένουμε να ενσκήψει όπως κάθε χρόνο ο ιός της γρίπης, αυξάνοντας τη νοσηρότητα από λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ας μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε και για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο, που αποτελεί το συνηθέστερο αίτιο βακτηριακής πνευμονίας. Προφυλάσσουμε έτσι τον εαυτό μας, τους ευάλωτους συμπολίτες μας καθώς και το -ιδιαιτέρως επιβαρυμένο αυτό το διάστημα- σύστημα υγείας της χώρας μας. Ας αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΕΠΕ Στέλιος Λουκίδης, εκπροσωπώντας τους έλληνες πνευμονολόγους μαζί με την υπεύθυνη της ομάδας λοιμώξεων της ΕΠΕ Παρασκευή Κατσαούνου και την πρόεδρο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Μάτα Τσικρικά, ευχαρίστησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία της και υπενθύμισε τη σημασία της πρόληψης.